Välj en sida

manpamarknadJust nu är jag lite kär i Frankrike och inte enbart på grund av att det här produceras några av världens bästa viner utan för att Frankrike är just Frankrike, så mycket av grunden till det jag älskar rent gastronomiskt men även i kulturen, stoltheten och människorna!

Frankrike är stort och bara i Paris hittar du hela Sveriges befolkning samlat på en och samma plats. Frankrike har kust mot Atlanten, Engelska kanalen och Medelhavet och i söder hittar du Spanien och Andorra, I nordost Tyskland, Luxenburg & Belgien och i öster Italien, Monaco & Schweiz.

Fransmännen är ett stolt folkslag och har en liten mer avslappnad inställning till livet och det är rätt skönt! Och inte undra på att man slappnar av och kan släppa lite på ängsligheten när landet ligger till grund för både utvecklingen av många av världens främsta kök och vinstilar men också kan uppvisa en mängd kulinariska läckerheter såsom ostar och franska läcker pastry, kultur i världsklass och en ofantlig mängd slott och vin. Bara i Bordeaux produceras mer vin än i hela Australien.

 

http://dryckestips.se/frankrike-detta-land-dar-allt-borjar-och-slutar/

 

 

Share This